23.30

2015Det finns två sorters människor. Det finns dom som kastar ut kattungar ur bilar och det finns dom som bäddar ner dem med filt, ställer en skyddsängel vid dess sida och delar säng med en kattlåda för dess skull. Jag är den sistnämnda sorten och det är precis där jag befinner mig för tillfället.  Jag har blivit surrogat mamma till en liten parvel som jag egentligen inte har en aning om vad eller om den blivit utsatt för.
Mamma såg en bild på facebook om en upphittad kattunge som såg ut att vara i samma ålder (10v) som våra. Den sas vara hittad i Tobo och blev hitkörd en stund efter. Lite senare delade mammas kompis en bild (som var upplagt imorse) på facebook om en upphittad kattunge på fålhagsleden i uppsala som såg exakt ut som den vi hade hemma. Mammsen la en bild i kommentarsfältet och visst fan är det samma katt. Den som la upp bilden från början visste inte vart den tagit vägen för den hade en kompis i tierp som skulle ta hand om den tills ägaren hittades, om det ens finns någon.  Veterinären hade sagt att dom borde avliva katten eller ge den till uppsala katthem men som vanligt så hamnar dom hos oss. Som den crazy cat lady jag är uppväxt till att vara så tror jag att den har fått en ordentlig smäll som resulterat i hjärnskakning och svansen är inte riktigt som den ska. Jag kan bli galen på sånt här, tänk om parveln kunde prata, så lätt det hade blivit då. 
Vilka kvällar det har varit, ikväll är det kissen och igår när jag kom till stallet hade ena hästen fått kolik, eller en början till det. Han stapplade runt, det sprutade slemm ur näsborrar och mun, han drog upp överläppen och pep. Så jag gick och sprang på en åker med honom i 1½ timme ( till 00 på natta) innan Nathalie kom och tog över. Hon hade fått ta ut vererinär och sen gått 10min/halvtimme till 06 på morgonen, sen en gång i timmen resten av dagen. Men nu verkar han vara bättre, då känns allt bättre.  Sweet life of mine. 
Det har resulterat i försovningar för min del, haha. Jag tyckte att jag maxade i onsdags när jag vaknade 8.46 när jag började 9 (men jag hann!!) men imorse slog jag upp ögonen 8.53 och började även då 9. Kom tre minuter sent så jag tycker att det var rätt bra jobbat ändå. Nu ska vi sova, jag och min kisse. Godnatt!
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?